بازیافت طلا

بازیافت طلا

Baziafttala
بازیافت طلا

بازیافت طلا

Baziafttala

چگونگی تولید و استخراج طلا از زباله الکترونیکی

How to produce and extract gold from electronic waste

استخراج و تولید طلا، تنها از راه معدن و خاک نمی‌باشد. استخراج طلا از زباله الکترونیکی، یکی از انواع گوناگون روش‌های فیلتر طلا است. امروزه این روش، بسیار پرکاربرد می‌باشد و به رشد اقتصادی کشور کمک فراوانی می‌کند. این روش استخراج، دارای مراحل گوناگونی است. در این محتوا قصد داریم به معرفی و ارزیابی این مراحل مهم و روش‎‌های متفاوت بپردازیم. لطفا تا انتهای محتوا با ما همراه باشید.

مفهوم ضایعات و زباله الکترونیکی

به طور کلی مواد غیر قابل استفاده را زباله و یا ضایعات می‌گویند. ضایعات الکترونیکی، همان تجهیزات الکتریکی در اشکال مختلف است که برای کاربر قابل استفاده نمی‌باشد. در واقع زباله‌های الکترونیکی، از ارزش مالی برخوردار هستند و می‌توان آن‌ها را فروخت.

درون برد و قطعات الکتریکی، فلزات با ارزش مانند طلا وجود دارد که می‌توان با استفاده از روش‌های گوناگون، طلای خالص را از دل آ‌ن‌ها خارج کرد. این ضایعات شامل موبایل، کامپیوتر، مخابرات، یخچال، تجهیزات پزشکی، لوازم روشنایی و دیگر لوازم برقی است. برای استخراج و تولید طلای خالص از این ضایعات و زباله‌ها، باید مراحل متعددی را طی کرد که در بخش بعدی به طور کامل به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

مراحل اصلی جهت استخراج و تولید طلا از ضایعات الکترونیکی

استخراج طلا از زباله الکترونیکی، نیاز به طی کردن مراحل مهم و اصلی دارد. در واقع روش‌های گوناگونی نیز برای استخراج و تولید طلا از ضایعات الکترونیکی وجود دارد. به طور کلی برای استخراج طلا و تولید آن، باید مراحل زیر انجام شود.

در ابتدای کار، باید ضایعات و زباله‌های الکترونیکی را درون ظرف حاوی اسید نیتریک قرار دهیم. طلا، فلزی است که درون این نوع اسید حل نمی‌شود. پس از این مرحله، ضایعاتی که باقی مانده است را توسط تیزاب سلطانی حرارت می‌دهیم تا با یکدیگر حل شوند. میزان حرارت برای این کار، 70 درجه می‌باشد. در مرحله بعد، برای احیای طلا باید از سولفات آهن با خلوص بسیار بالا استفاده کنیم. سولفات آهن به طور جداگانه در آب گرم حل شده و سپس به محلول تیزاب سلطانی کم کم اضافه می‌شود.

استخراج طلا از زباله الکترونیکی

این مرحله تا زمانی تکرار خواهد شد که محلول تیزاب هیچ گونه واکنشی از خود نشان ندهد. پس از این مرحله، محلول بدست آمده باید 48 ساعت کنار گذاشته شود تا لجنی قهوه‌ای رنگ ته نشین کند. بعد از گذشت این زمان، چندین مرتبه آن را شستشو می‌دهیم تا اسید موجود در آن از لجن ته نشین شده تفکیک شود. در مرحله بعد لجن عاری از اسید را، خشک می‌کنیم. برای ذوب شدن این لجن خشک شده، آن را با پودر بوراکس ترکیب می‌کنیم و درون بوته‌ی گلدانی شکل می‌ریزیم. در نهایت پس از ذوب شدن لجن، طلای خالص و زرد استخراج می‌شود

4 روش استخراج طلا از زباله الکترونیکی

استخراج طلا از زباله الکترونیکی، از طریق روش‌های متفاوتی انجام می‌شود که در بین آن‌ها 4 روش اصلی و مهم وجود دارد.

  • یکی از این روش‌ها، سوزاندن قطعات الکترونیکی است. با استفاده از این روش می‌توان به راحتی طلا را استخراج کرد.
  • روش دیگر، قالکاری است. در این روش پیشرفته، تمام بردهای الکترونیکی را به همراه نقره، سرب و مس درون کوره داغ قرار می‌دهند. وجود این فلزات باعث می‌شود تمام ناخالصی‌ها ذوب شده و تنها طلای خالص ته نشین شود.
  • ژل کاغذ، روش سوم استخراج و تولید طلا از ضایعات الکترونیکی است. برای این روش، روزنامه‌های قدیمی را به صورت خمیر درآورده و با مواد شیمیایی کلر و فرمالدئید ترکیب می‌کنند. از این ترکیب، ژل کاغذی تشکیل می‌شود و برای استخراج طلا، روش بسیار مناسبی است.
  • SMB، روش دیگری است که از بی سولفات سدیم استفاده می‌کند تا پودر قهوه‌ای رنگی درون ظرف ته نشین شود. این پودر، پس از قرار گرفتن در کوره با دمای 2400 درجه، به طلای خالص تبدیل می‌شود.